Juridisch advies bij ontslag voor werkgevers en werknemers

De arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer kan op vele manieren eindigen. Soms is er sprake van een tijdelijke arbeidsovereenkomst die eindigt. Ook kan er sprake zijn van problemen tussen werkgever en werknemer of van een onderneming die gaat reorganiseren en werknemers wil ontslaan. Bij mij kunt u terecht voor deskundig advies over alle vormen van ontslag: vaststellingsovereenkomst, kantonrechter, UWV, ontslagvergunning, ontslag op staande voet, ontslag bij arbeidsongeschiktheid, reorganisatieonntslag, einde dienstverband bij AOW en einde tijdelijke arbeidsovereenkomst. Ook geef ik u advies over de (hoogte van) de transitievergoeding.

Het einde van de arbeidsovereenkomst: ontslag

Als u als werknemer of werkgever te maken krijgt met een arbeidsrelatie die niet goed loopt of er zijn andere redenen om de arbeidsovereenkomst te beeindigen, dan kunt u wel wat goede juridische hulp gebruiken. Wat zijn de mogelijkheden bij beeindiging van een dienstverband?

Een ontslagvergunning bij het UWV:

Bij een arbeidsongeschiktheid die twee jaar heeft geduurd of als er sprake is van reorganisatie kan een werkgever een ontslagvergunning bij het UWV aanvragen.

Ontbinding via de Kantonrechter:

Indien geen sprake is van een situatie waarbij een werknemer langer dan twee jaar arbeidsongeschikt is of een reorganisatie, dan kan een werkgever naar de kantonrechter gaan om ontbinding van de arbeidsovereenkomst te vragen.

Een vaststellingsovereenkomst aanbieden:

Als zowel de werkgever als de werknemer tot de conclusie zijn gekomen dat er geen muziek meer in de arbeidsrelatie zit, dan kunnen zij met elkaar overeenkomen dat de arbeidsrelatie eindigt door middel van een vaststellingsovereenkomst. 

Laat u in ontslagzaken in ieder geval goed adviseren door een arbeidsjurist met ervaring.